no image

Ønsker du eternittag i Århus med levetid på 20-30 år eller mere?

eternittag

Eternittaget er udført i fibercement og typisk udformet som bølgeplader. Eternittaget har længe været på markedet og brugt gennem generationer, men moderne produktionsteknik har raffineret produktet så holdbarheden forlænges. Hermed er der en god balance mellem pris og kvalitet.

Eternittagets levetid afhænger af vind og vejr, som det med tiden bliver slidt af. Vi vil derfor anbefale at skifte eternittaget inden vind og vejr eksempelvis skaber utætheder. Dette vil samtidigt give din bolig et nyt og flot æstetisk løft.

Er du i tvivl om dit eternittag trænger til en udskiftning, så hjælper vi gerne med vurderingen heraf.

Dansk Tagbyg ApS kører rundt i Århus samt hele landet og kan give dig et uforpligtende tilbud på renovering eller udskiftning af dit tag. 

 

Indeholder dit erternittag asbest?

Er dit tag fra 1960-70’erne kan det indeholde asbest. I denne tid brugte man asbest, da disse fibre forlængede pladernes holdbarhed. På grund af de sundhedsskadelige stoffer i asbesten produceres pladerne naturligvis ikke mere. Du bør derfor være opmærksom på den sundhedsrisiko, der kan være ved håndteringen af dit gamle eternittag. Vi har netop ekspertise og erfaring med de særlige forskrifter der er i forbindelse med nedtagning og bortskaffelsen af de sundhedsskadelige tagplader.  

 

Det moderne eternittag er stærkt og let

De sundhedsskadelige asbestfibre er siden hen blev udskiftet med cellulosefibre. I starten opstod der problemer med produktionen og den dårlige kvalitet gav eternittaget et blakket ry. I dag er kvaliteten forbedret og de moderne eternitplader er stærke, vejrbestandige samt lette i vægt.  Dette skyldes at pladerne består af en blanding af cellulose og beton. Sådanne plader kan blot monteres på de eksisterende spær og tagkonstruktioner uden at forstærkning er nødvendig.   

 

Udskift taget i god tid

Eternittaget vil med tiden falme og forfalde en smule. Nedbrydning er i første omgang af kosmetisk betydning, men på længere sigt vil elasticiteten i eternitpladerne forringes. Pladerne vil derefter få problemer med at optage de forskydninger, som de skiftende temperatur medfører. Det kan skabe små frostsprængninger, der efterhånden vokser sig større indtil rigtige huller opstår. Dette giver blandt andet anledning til fugtskader i træværket, hvorfor det er nødvendigt at få taget skiftet inden da. 

 

Trænger dit tag til et sundhedstjek?

Vores fagfolk kommer gerne på et uforpligtende besøg for at give en professionel vurdering af dit eternittags tilstand. Vi kører rundt i hele landet og hjælper også med gode råd til renovering eller udskiftning af tag.

Kontakt os på tlf. 28687450 eller skriv til os på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

spar op til
20%

Få et uforpligtende tilbud

Ring på tlf. 28 68 74 50

 

Du er også meget velkommen til at udfylde understående formular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.


Uforpligtende tilbud
Navn (*)
Indtast dit navn.
Email (*)
Indtast din e-mail.
Telefon
Invalid input
Adresse
Invalid Input
Postnr (*)
Invalid Input
Besked (*)
Indtast din besked.