no image

En tagdækker med høj faglighed – hjælp til de afgørende beslutninger om dit tagprojekt

Står du og har brug for at få monteret et nyt tag? Så er det vigtigt at vælge en tagdækker, der har styr på sit håndværk. Der er nemlig utallige aspekter, der skal overvejes grundigt, når dit tag skal lægges, så du opnår det bedst mulige resultat. Det drejer sig blandt andet om omfanget af projektet, holdbarheden af taget, bygningens overordnede udseende og meget mere.

 

 

Når du vælger at få lagt nyt tag eller blot renovere det gamle, bør du overveje, hvilke materialer du ønsker, at din tagdækker skal benytte til formålet. Hos Dansk Tagbyg benytter vi kun materialer af høj kvalitet, men der kan stadig være forskel på, hvilke tagmaterialer der er mest fordelagtige til netop dit tagprojekt.

 

Nedenfor kan du læse om, hvordan du og din tagdækker i fællesskab afgør de vigtigste aspekter, som har betydning for hvilket materiale, der er det absolut bedste for dig og dine tagdrømme.

Vil du spare eller spendere?

Budgettet for dit tagprojekt er selvfølgelig vigtigt at have med i overvejelserne, når du og din tagdækker vælger materialer. Det er dog ikke blot selve materialet, der er afgørende for prisen af din tagdækning, da selve monteringsprisen også koster. Prisen for denne vil dog også afhænge af hvilket tagmateriale, du vælger, da nogle tage tager længere tid at montere end andre. Dette skyldes, at nogle tagtyper monteres i store plader fremfor enkelte tagsten, hvilket gør processen betydeligt hurtigere. Derudover kan nogle typer af tag monteres ovenpå det gamle tag, hvilket sparer dine tagdækkere for at fjerne og bortskaffe det gamle tag, inden monteringen kan begynde. Derfor er det altså ikke tilstrækkeligt at tage stilling til materialeprisen, når budgettet skal overholdes.

 

Omfanget af din tagdækning er også et vigtigt aspekt, når det bedste materiale til dit projekt skal udvælges. Dette kan nemlig have stor betydning for prisen af tagdækningen, hvilket skyldes, at et større projekt vil være dyrere end et mindre. Dog kan det i nogle tilfælde lade sig gøre at få et godt tilbud på materialerne hos din tagdækker, hvis du har brug for ekstra store mængder, og det kan derfor betale sig at undersøge forskellige muligheder, inden du tager en beslutning, som blot er baseret på standardprisen. Spørg derfor din tagdækker til råds om den overordnede pris for både materialer og pris, når du vælger et tag, der skal passe ind i dit tagbudget.

 

Overvej hvor vigtige følgende aspekter, som kan påvirke prisen af dit tag, er for dig:

 • Holdbarhed og behov for vedligeholdelse
 • Visuelt udtryk
 • Monteringstid
 • Indeklima, isolering og energibesparing

 

Villa eller redskabsskur – holdbarhed til alle behov

Et af de vigtigste aspekter, når der vælges materiale til dit tag, er holdbarheden af materialerne.

 

Hvor lang holdbarhed der er brug for til netop dit projekt, vil i mange tilfælde afhænge af, hvad bygningen, din tagdækker skal montere taget på, bliver brugt til. Er det til beboelse, vil behovet for lang holdbarhed eksempelvis være større, end hvis der blot er tale om tag til et redskabsskur. Ligeledes vil et hus til beboelse have større behov for at være grundigt isoleret, end hvis der er tale om en garage eller andre småbygninger, der ikke skal huse mennesker i alt slags vejr. Din tagdækker vil også hjælpe dig med at finde den bedste tagløsning, hvis taget skal monteres på et sommerhus, da kravene og behovene for denne slags beboelse kan variere fra almindelige huse. Dette skyldes blandt andet de anderledes vejrforhold, der ofte er i sommerhusområder tæt ved vandet.

 

Ud over holdbarheden af taget, vil behovet for vedligeholdelse også variere alt efter hvilken tagtype, du vælger. Nogle materialer vil være mere modtagelige overfor eksempelvis alger ender andet skidt, hvilket påvirker husets overordnede udseende. Derudover kan nogle materialer være mere tilbøjelige til at gå i stykker end andre. Derfor bør du overveje, hvor meget vedligeholdelse du er villig til at lægge i dit tags holdbarhed og udseende, når du vælger materiale til dit tag. Generelt kan det dog siges, at de fleste tag kræver minimal vedligeholdelse.

 

Stil dig selv følgende spørgsmål, når du tager stilling til holdbarheden af dit tag:

 • Skal taget monteres på en bygning til beboelse, opbevaring eller noget helt tredje?
 • Hvor vigtigt er det for bygningens funktion, at taget har lang holdbarhed?
 • Hvor lang tid ønsker du, at taget skal holde? – Inddrag her overvejelser omkring, hvor længe bygningen skal holde samt hvor meget du ønsker at investere i taget.
 • Hvor meget vedligeholdelse er du villig til at lægge i dit tags holdbarhed og udseende?

 

Et smukt resultat

Du bør også drøfte det ønskede udseende af dit tagprojekt med din tagdækker. Måske har du selv nogle krav eller idéer, og ellers kan din tagdækker hjælpe dig med at vælge et materiale, der klæder bygningen. De omkringliggende bygninger kan også have betydning for, hvilket materiale du bør vælge til dit tagprojekt. Ønsker du eksempelvis at huset skal falde smukt ind i dets omgivelser? Eller vil du hellere have, at dit hus skiller sig ud fra de omkringliggende? Husk dog altid at der mange steder er lokalplaner, der er lovpligtige at følge, og din vision kan derfor ikke altid imødekommes fuldstændig. Vores tagdækkere gør dog altid hvad de kan, for at imødekomme dine ønsker, mens alle krav, regler og behov overholdes.

 

Er du i tvivl om, hvilket materiale der skal benyttes, for at opnå netop det visuelle resultat, du ønsker?

 

Nedenfor kan du læse lidt om nogle af de mest populære tagmaterialer. Husk dog på, at dette udelukkende er baseret på tagets udseende. Tag derfor en snak med din tagdækker om dit tags funktionelle krav og behov, inden du tager den endelige beslutning.

 

Ønsker du et klassisk udseende med individuelle tagsten – eller blot hvad der ligner individuelle tagsten – kan du kigge nærmere på tag af tegl, skifer, stål eller beton. Disse tagtyper består alle af sten, der er lagt i overlappende facon på taget, og de klæder langt de fleste murstenshuse. Disse tagtyper giver dit hus et klassisk og robust udseende, der udtrykker kvalitet og grundigt håndværk. De fleste af disse tage fås med enten mat eller blank overflade og i mange forskellige farver. De hyppigst benyttede farver er dog rød, sort, grå eller brun. Både tegl, skifer, stål og beton kræver minimal vedligeholdelse for at bevare det smukke ydre, men behovet for vedligeholdelse kan dog variere en smule imellem de forskellige varianter. Spørg derfor din tagdækker ind til den bedste løsning for dig, i forhold til hvor meget vedligeholdelsestid du vil ofre på dit tags udseende.

 

Er din vision derimod, at din bygnings ydre ikke skal forstyrres af taget? Så er et mere simpelt tagmateriale såsom eternit eller tagpap måske det ideelle valg for dit tagprojekt. Disse tagtyper er mere enkle i deres udtryk, og fungerer derfor godt til bygninger, hvor der i forvejen foregår meget visuelt eller der blot ikke ønskes det mere klassiske udtryk, som tagsten giver. Rent æstetisk fungerer tagpap godt til bygninger med tag, der er fladt eller næsten fladt. Eternit kan være et charmerende valg til ældre bygninger eller til sommerhuse, garager og skurer.

 

Når du tager stilling til det udseende, du ønsker at dit tag skal have, kan du spørge dig selv om følgende:

 • Er der en lokalplan, der begrænser din egen indflydelse på valget af tagmateriale?
 • Ønsker du at dit hus falder i ét med omgivelserne, eller skal det skille sig ud?
 • Vil det klæde dit hus med et klassisk tag af tagsten, eller foretrækker du et mere simpelt og nedtonet tag?
 • Hvilken farve skal dit tag have? Skal det være mat eller blankt?

 

Vær tryg ved dit valg af tagdækker

Der er altså mange ting der skal overvejes grundigt, når du vælger at renovere dit gamle tag eller lægge et helt nyt. Dette betyder også, at en tagdækker skal have godt styr på alle krav og muligheder samt deres fordele og ulemper, for at dit hus får den bedste tagdækning som overhovedet muligt.

 

Hos Dansk Tagbyg har alle vores tagdækkere høj faglighed og mange års erfaring, så du trygt kan lægge dit tagprojekt i vores hænder. Ud over at vide alt der er at vide om tag, dækker vores tagdækkeres faglighed også over isolering, energibesparing, vinduer, døre og meget mere, som kan være relevant for dit tag- eller byggeprojekt. Vores tagdækkere har dermed stor alsidighed og er fuldt klædte på til at hjælpe dig med alle de spørgsmål eller bekymringer, du sidder med omkring dit tagprojekt. I fællesskab finder vi den bedste løsning til din bolig, så du er sikret et resultat, som opfylder dine ønsker, men som samtidig lever op til de funktionelle krav, som vores tagdækkere har helt tjek på.

 

Ud over at være behjælpelige med at vælge det bedste tagmateriale til dig, er vores tagdækkere også yderst erfarne med selve monteringsprocessen af taget. Dette betyder, at du ikke blot bliver rådgivet til det bedst mulige materialevalg. Det færdige tag vil også være af høj kvalitet grundet den kompetente montering, som sikrer dig den holdbarhed og det udseende, som det valgte materiale lover.

spar op til
20%

Få et uforpligtende tilbud

Ring på tlf. 28 68 74 50

 

Du er også meget velkommen til at udfylde understående formular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.


Uforpligtende tilbud
Navn (*)
Indtast dit navn.
Email (*)
Indtast din e-mail.
Telefon
Invalid input
Adresse
Invalid Input
Postnr (*)
Invalid Input
Besked (*)
Indtast din besked.

 

Artikler

 

Vi er medlem af

Danskbyggeri

Byg garanti

Vi er medlem af BMI RoofPro