Forlæng dine tagrenders levetid med 5 gode råd

Forlæng dine tagrenders levetid med 5 gode råd

Er du også i tvivl om, hvad der er nødvendigt at gøre for dine tagrender? Hvordan sikrer du, at de holder længst mulig tid? Måske har du netop fået nye tagrender, eller du har tagrender med nogle år på bagen og er lige kommet i tanke om, at det nok var en god idé at fikse dem lidt op. Uanset hvilken situation du står i, så vil du kunne finde nyttige råd i denne artikel, der sikrer dine tagrender mod unødigt slid.

Hos Dansk Tagbyg har vi mange års erfaring med montering og sikring af tagrender. Når du får lagt nyt tag hos os, er tagrender desuden inkluderet i prisen. På den måde får du tagrender som passer rigtig godt til det tag, du har valgt.

HVORNÅR BØR JEG RENSE TAGRENDER?

Tagrender skal renses, når de trænger til det. Det er forskellige fra hus til hus og område til område. Bor du i et område med mange løvfældende træer, kan det være, du skal gøre det oftere end andre.

Det vigtigste tidspunkt at tømme og rense dine tagrender på, er efter løvfaldet om efteråret. På den måde kan du være sikker på, at dine tagrender er rene og gearede til at gøre deres vandafledende arbejde optimalt, når de modtager store mængder nedbør i form af regn og sne i efterårs- og vintertiden.

SÅDAN RENSER DU DINE TAGRENDER

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at få bedst og længst mulig levetid ud af dine tagrender. Derfor får du her vores bedste råd til, hvordan du nemt at tømme, vedligeholde og tjekke dine tagrender.

  • Tøm tagrenden - Det er meget vigtigt for tagrenderne optimalfunktion, at vandet kan løbe frit. Derfor skal du sørge for at fjerne skidt, blade og andet løv og fugleklatter fra tagrenden. For at tømme tagrenden skal du have stigen frem. Derpå skal du finde et værktøj, der har en passende størrelse og måske endda runding som tagrenden. Det kan fx være en haveskovl – en af de små håndholdte, som bruges til mindre planter.

    Slut af med at spule tagrenden med vand for at fjerne som mange aflejringer og småsnavs som muligt.

    Gratis tip til dig: Det kan også være en tom 1,5 liters sodavandsflaske, som du skærer skråt igennem og over, får den får form som en skovl. Med den kan du få rigtig mange blade op i hver skovlfuld. Det letter arbejdet en del. Du kan også købe en såkaldt tagrendeskovl.

  • Tøm nedløbsbrønd – Det er også rigtig vigtigt, at du tjekker, om dine nedløbsrør har frit løb, eller om der har samlet sig en stor mængde blade i nedløbsbrønden. I så fald skal de fjernes. Det gør du ved at løfte nedløbskraven, som sidder nederst på nedløbsrøret. Husk at sætte brøndkraven på plads igen.

  • Tjek vandflowet – Når du har renset både tagrender og nedløbsrør, er det tid til, at du skal tjekke om vandet har frit løb alle steder. Det kan du gøre lettest med en haveslange eller med en murespand, hvor du simpelthen fylder tagrenden med vand for derefter at tjekke, om vandet ikke løber frit nogle steder. Husk også at tjekke nedløbsbrønden i den forbindelse.

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Er dine tagrender måske ved at være så slidte, at de trænger til en udskiftning? Så er du meget velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig videre til det helt rigtig valg både i forhold til din boligs udseende og holdbarheden på de nye tagrender.

Du kan nemt selv tjekke dine gamle tagrender for utætheder og huller. Den slags slitage opstår som regel omkring samlingerne. Du kan fx gå uden for og tjekke det, næste gang vi får en god omgang regn. Her er det let at se eventuelle utætheder. Alternativt kan du gå ud i dejligt solskinsvejr og selv hælde vand i tagrenderne for at se, om tagrenderne er utætte. En utæthed behøver ikke vise sig som en løbende strålende. Der kan også blot være tale om, at den drypper. Så tjek den derfor grundigt. En utæthed i tagrenden skal fikses hurtigst muligt.

Hvis du er i tvivl, om dine tagrender trænger til udskiftning, så er du meget velkommen til at give os et kald. Vi ser frem til at høre fra dig.

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble