no image

Algebehandling

Er du træt af at døje med et algeramt tag, der måske allerede nu er begyndt at udvikle grimme, iøjefaldende pletter? Alger er og bliver for altid en husejers værste fjende, men de er desværre kommet for at blive og er helt uundgåelige i det danske klima, der er præget af fugtigt og meget omskifteligt vejr. 

Uanset om dit tag er nyt eller gammelt, kan en algebehandling være den rette løsning for dig, der kæmper med vedligeholdelse af dit tag. Dit tag udsættes jævnligt for lidt af hvert, og det kolde og fugtige danske vejr kan være yderst udfordrende. Derfor anbefaler vi, at du jævnligt foretager en algebehandling for at få bugt med de små mikroorganismer - faktisk anbefales det, at du giver taget en algebehandling én gang årligt for at sikre den allerbedste forebyggelse. 

Lyder det som et stort, uoverskueligt og dyrt projekt? Heldigvis er der god hjælp at hente. Hos Dansk Tagbyg er vi eksperter inden for både tagdækning og vedligeholdelse, og vi står derfor altid klar til at dele ud af vores ekspertise og give dig en hjælpende hånd med dit tag. Vi udbyder vores service i det meste af Jylland, heriblandt større byer som fx Vejle, Århus, Hobro, Randers og Viborg. Vi er derfor uden tvivl også klar til at hjælp dig i den by, du bor i.

Det får du ud af en algebehandling

En algebehandling giver dit tag den tiltrængte saltvandsindsprøjtning, som det hungrer efter. Med et speciallavet algemiddel giver vi dit tag den nødvendige behandling, der sikrer, at dit tag er mere modstandsdygtigt over for alger, der på sigt kan være skadende for dit tag. En algebehandling er bygget op som følger:

 • Først og fremmest renser vi dit tag samt alle tagrender, så algemidlet kan virke på en ren overflade.
 • Dernæst påfører vi et speciellavet algemiddel på dit tag, der sikrer, at alle mikroorganismer langsomt nedbrydes og dit tag får de bedste forudsætninger for at kunne modstå alger i fremtiden. Det er vigtigt, at algebehandlingen foretages på en tør og frostfri dag, så midlet kan få lov at virke og trænge godt ind i overfladen.

Uanset hvilket tag du er indehaver af, kan det med sikkerhed tåle en algebehandling. Vores algebehandlinger er nemlig lavet til alle skal belægninger - alt lige fra tegltag til skifertag. Vi ved lige præcis, hvordan vi skal bære os ad med de forskellige belægninger, og du kan derfor trygt overlade opgaven til os.

Men hvordan kan du se, hvorvidt dit tag er blevet invaderet af alger eller ej? Der er få men tydelige tegn, der gerne skal få dine alarmklokker til at ringe, når du opdager dem:

 • Misfarvede pletter - et sikkert tegn på algeforekomst er først og fremmest de misfarvede pletter, som vil opstå på dit tag. Pletterner er oftest gule eller grønne og er ikke til at tage fejl af selv fra længere afstand.
 • Ophobning af mos - hvis du har meget mos på taget, kan det faktisk være en følgevirkning af at have alger. Algerne nedbryder overfladebehandlingen på dine tagsten og skaber dermed gunstige forhold for mos, der elsker fugtige miljøer og som med tiden kan samle fugt oppe på dit tag.
 • Revnede eller forskubbede tagsten - opdager du pludselig, at flere af dine tagsten er revnede eller forskubbede, så skyldes det højst sandsynligt algerne. Dine tagsten skulle meget gerne være rustet mod dansk frostvejr, men da algerne æder overfladebehandlingen op, bliver dine tagsten meget sårbare. Derfor vil du kunne opdage skader efter vintersæsonen, som kan ledes direkte tilbage til algerne.

En god vedligeholdelse er den bedste investering

Du vil blive overrasket over, hvor mange fordele der er ved at sikre en jævnlig vedligeholdelse af dit tag. Du tænker måske ikke over det i hverdagen, men faktisk hober millioner af små mikroorganismer sig op i løbet af tagets levetid, og de kan gøre stor skade på dit tag, hvis du ikke tager dem alvorligt.

Derfor anbefaler vi, at du én gang årligt vedligeholder dit tag med en god omgang algebehandling, så du kan forlænge dets levetid og bevare tagets flotte udseende. Det anbefales, at du får lavet din algebehandling allerede i foråret, da de danske, milde vintre har det med at efterlade store spor af alger efter sig i dit tag.

Med en årlig, professionel algebehandling vil du blot kunne læne dig tilbage og høste alle frugterne af en god og solid vedligeholdelse:

 • Sundt og flot udseende - alger er med til at danne grimme brune, gullige pletter på dit tag, som med tiden vil blive mere og mere synlige. Med en algebehandling er du med til at sikre, at dit tag får en ny, flot og skinnende overflade, som naboerne uden tvivl vil beundre.
 • Forebygger fremtidige skader - en årlig algebehandling kan være yderst forebyggende mod samtlige skader, som dannes pga. alger. Alger er i sig selv ret uskyldige, men problemet opstår, når de slår rødder ned i dine tagsten og derved ødelægger den beskyttende overflade. Samtidig bliver det et rent gilde for mosdannelse, der holder på fugten fra bl.a. regnvand. Over tid kan dette munde ud i råd og svamp, og hvilket kan påføre dit tag dyre skader og i værste fald sive ned i tagets indre konstruktioner.
 • Forlænger tagets levetid - med den rette vedligeholdelse forlænger du tagets levetid, hvilket er en god økonomisk investering for fremtiden. Samtidig undgår du dyre, uforudsete regninger, når taget pludselig skal renoveres.
 • Undgå frostskader i tagstenene - alger er med til at forårsage frostsprængninger i tagstenene, da de nedbryder den overfladebehandling, der normalt er at finde på tagets overflade. Tagstene vil derfor med tiden slå revner og i værste fald forskubbe hinanden.
 • Forøger din ejendomsværdi - et flot, sundt og velplejet tag vil naturligvis forøge din boligværdi, hvilket kan være en fordel, hvis du på sigt ønsker at sælge den. Uanset hvad er det altid et stærkt kort at have på hånden.

Fordelene er mange, og der er derfor god grund til at tage hånd om dit tag løbende, så du sparer dig selv for fremtidens frustrationer. Et helt nyt tag er en dyr udgift, og det kan derfor betale sig at passe godt på det og sikre en løbende vedligeholdelse.

Professionel hjælp er din garanti for et godt resultat

Når det kommer til algebehandling, kan det være en god idé at få hjælp udefra, så du er sikker på at få det mest optimale resultat. Hos Dansk Tagbyg har vi mange års erfaring og er eksperter inden for vores felt, og vi er derfor din personlige garant for et tilfredsstillende resultat.

Selvom det måske kan være fristende at kaste sig ud i projektet på egen hånd, så er det faktisk et ret omfattende arbejde, der kræver de rette redskaber og ikke mindst den rette tilgang. Faktisk er der rigtig mange ting, der skal tages højde for, når du skal have algebehandlet dit tag:

 • Miljørestriktioner - rent lovmæssigt er der strenge krav og restriktioner omkring opsamling af spildevand efter algebehandlingen. Algemidlet er nemlig skadeligt for grundvandet og ikke mindst naturen, og det må derfor ikke blot skylles ud på normal vis men skal derimod opsamles og afleveres på genbrugsstationen. Med vores professionelle hjælp kan du være helt sikker på, at alle regler er overholdt, så vi i fællesskab tager hånd om miljøet.
 • Effektive remedier - som en professionel virksomhed med flere år på bagen har vi masser af udstyr og effektive midler, der hurtigt, nemt og effektivt kan få bugt med algerne. På den måde har du de bedste forudsætninger for at opnå et resultat, som du er tilfreds med.
 • Spar tid og energi - få hjælp udefra, så du kan læne dig tilbage og spare både tid, energi og ikke mindst frustrationer, alt imens vi tager hånd om dit store udendørsprojekt. Du kan derfor være sikker på, at tingene bliver gjort ordentligt allerede første gang, så du hurtigt kan slippe af med den irriterende plage.

Kontakt os for at høre nærmere

Har du fået mod på, at vi i fællesskab tager hånd om dit algeramte tag, eller mangler du stadig at blive overbevist? Uanset hvad er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak, hvor vi i fællesskab kan drøfte dine muligheder for en fremtidig algebehandling. Her vil du bl.a. kunne høre nærmere om den konkrete behandlingsform og få et prisoverslag, som kan give dig et bedre overblik.

Vi har som tidligere nævnt mange års erfaring inden for tagbranchen, og derfor ved vi, hvad vi foretager os. Vi lever af glade og tilfredse kunder og har gjort vores passion til en levevej. Årligt hjælper vi mange danske husstande med algebehandlinger, så tagene bliver flotte og sunde igen. Vi synes derfor, at det er helt på sin plads at overlade algebehandlingen til fagfolk, der brænder for det, de laver.

Hvis du ønsker, at dit hus skal blive det næste til at få en kærlig hånd, vil vi stå klar til at tilbyde den allerbedste service til dig. Du ringer blot, så vi kan få en dialog og indgå en aftale allerede i dag.

 

Algebehandling Århus | Algebehandling ViborgAlgebehandling VejleAlgebehandling SkanderborgAlgebehandling SilkeborgAlgebehandling RandersAlgebehandling KarupAlgebehandling HobroAlgebehandling HerningAlgebehandling BrandeAlgebehandling Bjerringbro | Algebehandling Galten

spar op til
20%

Få et uforpligtende tilbud

Ring på tlf. 28 68 74 50

 

Du er også meget velkommen til at udfylde understående formular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.


Uforpligtende tilbud
Navn (*)
Indtast dit navn.
Email (*)
Indtast din e-mail.
Telefon
Invalid input
Adresse
Invalid Input
Postnr (*)
Invalid Input
Besked (*)
Indtast din besked.